www.Roessefuchsia.com

'n Stukske Geschiedenis

In 1986 ben ik begonnen met het veredelen van Fuchsia's. De vele vormen en kleuren van deze plantensoort intrigeerde me en na enkele succesvolle registraties van nieuwe cultivars begon ik de techniek van het veredelen verder te verfijnen. Bestuiven, zaaien, combineren, elimineren, vermeerderen...na verloop van tijd was de techniek geperfectioneerd. De weg naar het veredelen van nieuwe, sterke en vooral bijzondere cultivars lag open. Aanvankelijk werden de nieuwe cultivars ter keuring bij de Nederlandse Kring van Fuchsia Vrienden (NKVF) in Aalsmeer aangeboden. Sinds 1996 - vanaf 'Landgoed Velder' - worden alle nieuwe cultivars rechtstreeks bij de American Fuchsia Society geregistreerd. Inmiddels (september 2003) zijn 204 nieuwe Fuchsia's geregistreerd onder de naam Roesse 'sterrennamen', Rohees en enkele persoonsnamen. De serie 'Rohees' cultivars is het resultaat van de samenwerking met B. Heesakkers, wiens gezondheid hem er helaas toe heeft genoodzaakt om deze prachtige hobby op te geven.

In 1992 werd P. van Bree met het veredelaarsvirus besmet en in 2001 hebben M. van Eijk en J. Comperen zich bij ons Kempisch initiatief aangesloten. P. van Bree (Breevis + vlindernamen) heeft zijn eerste cultivar in 1994 geregistreerd. J. Comperen (Comperen + insectennamen) heeft zijn eerste cultivar in 2002 geregistreerd en de eerste registratie van M. van Eijk vond dit jaar plaats.

Het vernieuwen, verfraaien en verbeteren van Fuchsia's geeft een grote voldoening. Unieke, mooie, sterke planten waar de fuchsialiefhebbers van kunnen genieten, dat is de motivatie van ons groepje. De ultieme uitdaging na de zwarte fuchsia ? Dat is natuurlijk de gele fuchsia ! Wie weet....

C. Roes

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 05-11-2009

Home